Brev til Borgmester Birgit S. Hansen

 

Borgmester

Birgit S. Hansen

Frederikshavn Kommune

 

Vedrørende ny infrastruktur med fokus på el lade stationer.

 

Kære Birgit.

 

Først vil vi sammen med dig og andre f.eks. Jens Borup glæde os over, at 2 + 1 vejen mellem Aalbæk og Skagen er med i regeringens plan for fornyelse af infrastrukturen i Danmark.

 

Dernæst vil vi bede dig imødekomme vort ønske vedrørende udarbejdelse af en lokal plan for el – lade stationer i Skagen. 

 

Det fremgår af regeringens plan, at staten vil medvirke til oprettelse af lade stationer langs egne veje, medens det af kortmaterialet fremgår, at den nordligste station vil blive planlagt etableret i Frederikshavn. Det betyder, at Skagen  ikke vil få andre lade stationer end de små og langsomme, vi kender, medmindre andre tager over.

 

Vi tvivler stærkt på, at dette vil ske på kommerciel vis, og derfor vil vi gerne sammen med kommunen finde frem til de lokale interessenter, der inden 2035 kan få glæde af en ”ladepark” i byen. Her taler vi om de skagboer, der bor i boligblokke, om turisterne og ikke mindst turisterhvervene og handelsstanden.

 

Vi skal derfor anmode om et møde, hvor kommunen fortæller os om sine planer på området, og hvor vi fremlægger vores forslag til proces og vores vision.

 

Med venlig hilsen.

 

Chresten Sloth Christensen

Næstformand for Skagen Byting.