Købstadsjubilæum 611 år – Torsdag den 8. februar klokken 17-20 i Skagen Kultur- og Fritidscenter

 

Bytinget fejrer Skagen

Skagen Byting samler byens foreninger og klubber og fejrer Skagens jubilæum som købstad med nyt event i Skagen Kultur- og Fritidscentret.

– Skagen er en stærk og stolt by, men kunne blive endnu stærkere, hvis vi står endnu mere sammen. Skagen har brug for en samlet stemme. Derfor er Skagen Byting sat i verden for at tale skawboernes sag, udvikle Skagen sammen. Skagen Byting har taget initiativ til et købstadsjubilæum for at fejre fællesskabet. Bytinget har planer om hvert år at fejre købstadsjubilæet med et event, udtaler Ole Bjerg Lauritzen, formand for Skagen Byting.

Skagen Byting fylder Skagen Kultur- og Fritidscenter med byens foreninger og klubber, som hver især præsenterer sig selv med en bod. Der vil være aktiviteter, taler og boder.

Skagen fik status af købstad allerede i 1413, fire hundrede år før Frederikshavn i 1818.

– Efter kommunalreformen i 2007 har vi ikke længere et byråd i Skagen. Det savner jeg. Der findes ingen forening, som samlet og formelt taler Skagens sag. For politikerne i Frederikshavn Kommune risikerer Skagen at være en ubetydelig brik i det politiske spil. Selv når det gælder en ny lokalplan for Skagen, er det begrænset hvad skawboer er med til at påvirke processen, nævner Ole Bjerg Lauritzen.

– Uden en samlet og stærk stemme til at tale Skagens sag, risikerer skønne, men skrøbelige, Skagen at blive et virvar af tilfældige bygninger og poppet turisme, mener Ole Bjerg Lauritzen.

Plakat_købstadsjubilæum_2024

 

FRI ENTRÈ – ALLE ER VELKOMNE!